Виробництво м’яса індиків в Україні зростає з кожним роком. За період 2017/20 років приріст обсягів виробництва склав 41% і в 2020 році виробництво оцінюється на рівні 37 тис. т.

«Зростання власного виробництва дозволило частково задовольнити внутрішній попит на даний вид м’яса та скоротити імпортні поставки», — йдеться в повідомленні. Так, в 2020 році Україною було імпортовано 7,3 тис. т м’яса індиків, що на 8% нижче показника попереднього року та на 36% нижче показника 2017 року. «В 2020 році безумовним лідером в поставках є Польща, на частку якої припадає 75% імпорту м’яса індички. Далі слідують Угорщина (10%) та Великобританія (5%)», — додають в УКАБ. Разом з тим, хоча обсяги споживання індичого м’яса в Україні поки що незначні в порівнянні з більш традиційними для українців видами м’яса, однак даний продукт набуває все більшої популярності серед українських споживачів.

Джерело: Agravery.com

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *